Skip menu

2006-10-17 Brødkrummespor: Forside Nyheder Arkiv

Ansøgninger

Den 1. september 1999 sluttede jeg mig til gruppen af højtuddannede, som er stødt ud af arbejds­markedet. Jeg har ikke noget tal på det samlede antal ansøgninger, bl. a. fordi arbejdsgiverne i stigende grad bruger on-line-­redskaber over for deres ansøgere, og her er jeg ikke god til at registrere det. Til gengæld ved jeg, hvornår jeg har været til jobsamtaler. Det handler om:

  1. 2000, februar: Udenrigs­ministeriet. Inter­national observa­tør. Resultat: fik jobbet.
  2. 2003: Tempur. Kommunikations­medarbejder. Resultat: afslag
  3. 2005-07-28: A. P. Møller — Mærsk. Communications of­ficer. Resultat: afslag
  4. 2006-08-10: PostDanmark — Silkeborg Postkontor. Postarbejder. Resultat: afslag
  5. 2006-10-10: Google Ireland Ltd.: AdSense Coordinator. Resultat: afslag

 


No. 9 . IT Kreativ - IT Extreme

Fortabt i oversættelsen?

SlavoglottaSprogformidling

Nyt

2013-11-04 22:27
En tør kop kaffe

Udtrykket en kop tør kaffe fra Danmarks Radios program Sproghjørnet i uge 44 2013 nr 3 har nok mindre med en tør omgang og mere med Dalton-brødrene fra den populære Lucky Luke-tegneserie at gøre.

2013-09-29 21:16
Farvel, Solrød!

Balder og Synnøve hos Bonnier i Herning, hvor de anskaffer marsvin, som skal kaldes Solrød
Vort marsvin stak af fra os den 21. juli 2013. Jeg sørger, men tror, at hun har det godt. Eller havde det godt de første mange uger.

Alle uden mor

2010-10-09 22:46
Workshops i Number 9

Mens mor var til 40 års fødselsdag hos en kollaga, brugte resten af familien lørdag aften med workshop.

Børn

2010-10-02 06:48
Så kom artiklen i Story!

Synnøve svæver
Køb oktobernummeret af Story — det er der, hvor min datter har sin artikel om det magiske spejl med.

Børns fremskridt

2010-09-29 19:38
Datter på 11 vinder novellekonkurrence

Synnøve var som barn meget begejstret for Kaj og Andrea. Her ses hun med maksimumfigurer, et lille spin-off fra mit filmprojekt på Silkeborg Seminarium 2010. Foto: Erik Thau-Knudsen, 2010-03-19
Min datter Synnøves novelle Det ukendte vandt i en konkurrence på pigebladet Story. Fortællingen kommer med i næste nummer.

Internt

2010-09-13 10:13
Fejl på webstedet

pMachine
Der er fejl på webstedet thau-knudsen.dk. Det skyldes opgradering til moderne software. Beklager besværet, det må forvolde dig.

Eksamen

2010-06-11 15:54
Sådan kunne det gå til

SIF-osi på Silkeborg Stadion ved superligakampen SIF-FCK. Foto: Erik Thau-Knudsen, 2010-05-09
Psykologi-eksamen gik over al forventning for mit hold på Silkeborg Seminarium. Mindst fem 12-taller ud af 23 eksaminerede. Det hold var jeg også på.

Jobjunglen

Portræt af Erik Thau-Knudsen

Google blev en nitte

Google gav mig endeligt afslag på min ansøgning som AdSense Coordinator. Så slipper jeg for at lære irsk og kan trøste mig med at blive taget alvorligt af en af verdens innovativeste virksomheder

Google

Somatiske bivirkninger af min samtale med personaleafdelingen for Googles EU-hovedkvarter for en uge siden udeblev ikke. Siden forleden tirsdag har jeg døjet med:

  1. tendens til næseblod
  2. rastløshed
  3. søvnløshed
  4. klodsethed

I DR Radioavisen i dag blev netop disse skavanker identificeret som sikre symptomer på stress.

Tegnene fra Gud

Samtidig ledte jeg efter tegn i hverdagen fra Gud om, at min vej til Dublin var banet. Da naboen Kornmod Realskole spillede irsk musik (noget, som ellers aldrig sker), ved osteindkøb nævnte Slagter Kajs ekspeditrice den irske — og jäkla dyre — røde cheddar som den første lækre ost i vitrinen som den første i dyngen af oste, der kom et postkort med teksten Good luck with Google. — Steven fra min ven Steven Carlson fra Budapest (han har ikke skrevet til mig i flere år), og i tyske Focus var der i sidste uge et helt tema om Google. Jeg var gået i selvsving.

Det er dog hørt op nu. Svaret — et nej — landede efter en rykker i min indgående postkasse på computeren. Begrundelsen tydede på at være et standardsvar, men alligevel udsigende for firmaets ansættelsespolitik:

After careful consideration, we believe there is not currently a position on the AdSense team that aligns with your experience and skills.

(...)

Altså Efter grundig overvejelse mener vi ikke, at der for tiden er en stilling på AdSens-teamet, som er på linie med din erfaring og evner. Tja, så slap man for at sætte sine børn i irsk skole og børnehave. Selv om det kunne være spændende. Og jeg slap for at lære irsk. Selv om det også kunne være spændende.

Google Staffing slutter dog e-mailen med trøsten Vi håber dog, at der dukker en stilling op en gang i fremtiden, som vil passe bedre. Hold os endeligt i tankerne, alt som din karriere skrider frem, og så vil vi glæde os til at diskutere fremtidige karrieremuligheder hos Google med dig. Jeg plejer ikke at vende mig om efter en virksomhed, som en gang har forbigået mig i min jobsøgning. Det smerter at modtage afslag i kærligheds- og jobjunglen. Bedste kur er at finde en ny kæreste, et nyt job. Virksomhederne selv ved, hvad de går glip af, og der er 10.000-vis af andre virksomheder, som før eller siden skriver et jobopslag, jeg kan søge på.

Sammenligning med A. P. Møller

I 2005 kom jeg også ganske langt med at søge om en stilling som communications officer for A. P. Møller. Denne danske koncern ansætter 100 mennesker på årsplan. Google ansætter på verdensplan 100 mennesker om ugen. (kilde: Fokus nr. 42, 16. oktober 2006). Hos A. P. Møller Mærsk ansøger man på internettet via deres eget websted. Noget tilsvarende sker på Google. A. P. Møller tester for intelligens og personlighed lokalt på Esplanaden i Nordre Frihavn, København. Google tester sprogkundskaber, teknisk indsigt, matematiske evner, komposition, research — det hele over internettet. Derefter er der hele fem samtaler med arbejdsgiveren. Hos A. P. Møller er der kun tre samtaler.

I begge tilfælde nåede jeg kun frem til første samtale, hvor jeg blev sorteret fra. Selvfølgelig opfattede jeg mig begge gange som selvforskreven til de ledige stillinger.

Med en personlighedstest så tidligt i ansættelsesforløbet tilkendegiver Danmarks største virksomhed en stor vægtning af personligheden hos deres ansatte. Enten passer man som menneske ind i hos A. P. Møller-koncernen eller også passer man ikke. Hos Google kommer personligheden ind i anden række som udvælgelseskriterium. Ikke fordi personligheden er uvæsentlig, snarere tværtimod. En moderne kreativ virksomhed ved godt, at mennesker er forskellige. En moderne virksomhed som Google stykker hold sammen (alting er naturligvis gruppearbejde) med den sammensætning af personligheder, der giver den dynamik, som afføder de bedste resultater. Hvor vil man helst være hos? Der, hvor alle andre er som en selv, og man — antageligvis — udfolder sin faglighed? Eller der, hvor man bruger sin personlighed bedst muligt?

Nu må jeg trøste mig med at holde den igangværende efterårsferie med min familie. Tak, Google, fordi I tog mig alvorligt på trods af min høje uddannelse og gode eksamenskarakterer. Mange, mange danske arbejdsgivere har meget at lære af jer.

Erik Thau-Knudsen

2006-10-17

Lænker

  1. Google ringer til mig (2007-01-09) (lokalt dokument - 14K)
  2. Specifications for job title: AdSense Coordinator — EU Headquarters Dublin (lokalt dokument - 9.5K)
  3. AdSense Worksheet Min sprogtest i forbindelse med den ledige stilling (lokalt dokument - 32K)
  4. Det CV, som Google kikkede på (lokalt dokument ; opdateres lø­bende - 38K)
  5. Google Ireland
  6. Google-Special Digital FOCUS Online in Kooperation mit MSN

 


Oversigtskort | Om forfatteren  | Om webstedet  | Ophavsret  | Persondatapolitik | Kontakt  Bookmark and Share

Denne side bruger Cascading Style Sheets version 2.1, som din browser ikke kan vise korrekt. Du vil derfor opleve uregelmæssigheder i strukturen og layout.

Erik Thau-Knudsen • Skolegade 2A, 2. sal • DK-8600 Silkeborg • Tel.: (+45) 8680 1882  • Mob. (+45) 4013 4133 • Fax: (+45) 8685 6967