Skip menu

2006-10-09 Brødkrummespor: Forside Arkiv

No. 9 . IT Kreativ - IT Extreme

Fortabt i oversættelsen?

SlavoglottaSprogformidling

Nyt

2013-11-04 22:27
En tør kop kaffe

Udtrykket en kop tør kaffe fra Danmarks Radios program Sproghjørnet i uge 44 2013 nr 3 har nok mindre med en tør omgang og mere med Dalton-brødrene fra den populære Lucky Luke-tegneserie at gøre.

2013-09-29 21:16
Farvel, Solrød!

Balder og Synnøve hos Bonnier i Herning, hvor de anskaffer marsvin, som skal kaldes Solrød
Vort marsvin stak af fra os den 21. juli 2013. Jeg sørger, men tror, at hun har det godt. Eller havde det godt de første mange uger.

Alle uden mor

2010-10-09 22:46
Workshops i Number 9

Mens mor var til 40 års fødselsdag hos en kollaga, brugte resten af familien lørdag aften med workshop.

Børn

2010-10-02 06:48
Så kom artiklen i Story!

Synnøve svæver
Køb oktobernummeret af Story — det er der, hvor min datter har sin artikel om det magiske spejl med.

Børns fremskridt

2010-09-29 19:38
Datter på 11 vinder novellekonkurrence

Synnøve var som barn meget begejstret for Kaj og Andrea. Her ses hun med maksimumfigurer, et lille spin-off fra mit filmprojekt på Silkeborg Seminarium 2010. Foto: Erik Thau-Knudsen, 2010-03-19
Min datter Synnøves novelle Det ukendte vandt i en konkurrence på pigebladet Story. Fortællingen kommer med i næste nummer.

Internt

2010-09-13 10:13
Fejl på webstedet

pMachine
Der er fejl på webstedet thau-knudsen.dk. Det skyldes opgradering til moderne software. Beklager besværet, det må forvolde dig.

Eksamen

2010-06-11 15:54
Sådan kunne det gå til

SIF-osi på Silkeborg Stadion ved superligakampen SIF-FCK. Foto: Erik Thau-Knudsen, 2010-05-09
Psykologi-eksamen gik over al forventning for mit hold på Silkeborg Seminarium. Mindst fem 12-taller ud af 23 eksaminerede. Det hold var jeg også på.

Beskæftigelse

Portræt af Erik Thau-Knudsen

Google ringer om job

Kryds fingre for mig tirsdag den 10. oktober 2006 mellem 12:30 og 13:00. Da er jeg til jobsamtale med en af verdens mest tjekkede virksomheder og sjoveste arbejdspladser.

Underet er indtruffet : jeg skal til jobsamtale i en internationalt orienteret virksomhed. I onsdags den 4. oktober ringede en rekrutteringskoordinator fra Google Ireland Ltd., som to dage forinden havde fået et ansøgningsdokument fra mig, noget, som skulle dokumentere mine sproglige, analytiske, argumentatoriske og web-tekniske kundskaber. Jeg var først lamslået, indtil at damen spurgte Er det okay?, hvor jeg så måtte forklare, at det ikke var hver dag, man bliver ringet op fra udlandet for at aftale en samtale med en potentiel arbejdsgiver. Hun kunne heldigvis ikke se, hvor meget jeg rystede på hænderne eller høre mit hjertes hidsige slag. Jobinterviewet bliver telefonisk, finder sted tirsdag den 10. oktober og skal mestendels handle om mit curriculum vitae og hvad jeg kender til Googles produkter. Kryds fingre for mig mellem kl. 12:30 og 13:00 dansk tid.

Google blev grundlagt i 1999 i Californien, USA, af programmørerne Larry Page og Sergey Brin (rigtigt gættet — Sergey er russer). Dets produkt var oprindeligt en enkel søgemaskine til dokumenter på internettet, som skilte sig ud fra konkurrenter som Yahoo!, Alta Vista, DotBot, MSN og Netscape Search ved effektivt at opdatere sine oplysninger, så at man ikke — i modsætning til de andre — løb ind i døde links til sider, som forlængst var flyttet eller forsvundet. Og vigtigst — man blev ikke bombarderet med reklamer og generende billeder. Det var et designmæssigt løft hen mod enkelhed og klarhed i opbygningen.

AdWords og AdSense

Men man kan ikke få forretningen til at løbe rundt bare ved at tilbyde gratis ydelser. Så reklamer dukker op i form af tekster stående i højre spalte på ens resultatside. Reklamerne er baseret på brugerens søgeord, som så matches med nøgleord i en database hos Google med virksomheder, der ønsker reklamer. Det er en søgningsudløst reklame (search-triggered advertising) og går hos Google under navnet AdWords. Siden har Google udvidet sin annoncering, så at udvalgte kunder stiller plads til rådighed på deres websider til at være reklamesøjler. Hvilke reklamer, der klistres på reklamefeltet, afhænger af sidens øvrige indhold (contextual advertising). Dette "produkt" kaldes hos Google for AdSense. Det er en stilling som AdSense-koordinator, som jeg søger.

De formelle krav

De formelle krav til stillingen er

  • en afsluttet bachelor-grad
  • arbejdskendskab til internettet
  • fremragende skriftlige og mundtlige evner inden for et eller flere af sprogene
    • engelsk,
    • dansk,
    • hollandsk,
    • spansk,
    • fransk,
    • tysk,
    • græsk,
    • hebræisk,
    • italiensk,
    • polsk,
    • rumænsk,
    • russisk,
    • svensk og
    • tyrkisk.

En ansøger ligger særligt lunt i svinget, hvis han/hun er mangesproget og har en teknisk baggrund med problemknusning af tekniske spørgsmål. Jeg vil mene at ligge lunt i svinget.

Irland

*ie.Samtalen i morgen er en tredie formel kontakt med Google. For at komme til ansættelse skal man igennem fem samtaler, hvoraf en del foregår i Irland. Hvis jeg får stillingen, skal jeg arbejde i Googles hovedsæde for EU i Dublin. Irland er nok det sidste sted, hvor jeg havde drømt om at arbejde. Men så får jeg da chancen for at lære keltiske sprog, noget, som jeg med min balkanske baggrund har udsat længe. Irlands landekode på internettet er .ie og er en klar reminder for alle os, som har arbejdet med komparation og rekonstruktion af indoeuropæiske sprog.

Tegn fra Gud

[ Predrag Crnković ]

Den serbiske digter og kritiker Predrag Crnković

I nogle sammenhænge er jeg overtroisk, ikke mindst når der ligger store udfordringer forude. Jeg har set dem denne gang:

  1. I sidste uge blev det offentliggjort, at der åbnes en direkte flylinie mellem Billund og Dublin. Det lover godt for transporten mellem nuværende hjem og fremtidigt arbejde.
  2. Som et led i forberedelsen til samtalerne måtte jeg finde engelsksprogede materialer om reklame. Jeg greb Adrian Palmers Principles of Marketing (2000). Først efter et par dages læsning, opdager jeg, at forfatteren er fra Ulsters Universitet, som godt nok er Nordirland, men stadigvæk irsk nok til at være et omen.
  3. Jeg modtager en e-mail fra min serbiske ven Predrag Crnković. Han har lige lært irsk og skriver mig det første brev på dette ø-keltiske sprog.

Det lyder ikke af noget særligt, men jeg har ikke observeret noget lignende ved tidligere jobsamtaler.

Jeg står foran min femte jobsamtale, siden at jeg den 1. september 1999 troppede op på Arbejdsformidlingen på Nørregade i Århus for at melde mig arbejdsløs. Det eneste, jeg har mærket til den højtbesungne dalende arbejdsløshed, er bestået i større sandsynlighed for jobsamtaler oven på mine ansøgninger. Over halvdelen af samtalerne på de seneste seks år har fundet sted siden juli 2005.

Selv om jeg skal interviewes over telefonen, er jeg mindst lige så nervøs. Jeg plages af tiltagende håndrysten, nervøst åndedræt, urolig nattesøvn, og flere symptomer (mylderbæ , hovedpine) skal nok dukke op inden at en rekrutteringsofficer fra Google i morgen indtaster mit mobilnummer som det første efter sin frokostpause.

Erik Thau-Knudsen

2006-10-09

Lænker

 


Oversigtskort | Om forfatteren  | Om webstedet  | Ophavsret  | Persondatapolitik | Kontakt  Bookmark and Share

Denne side bruger Cascading Style Sheets version 2.1, som din browser ikke kan vise korrekt. Du vil derfor opleve uregelmæssigheder i strukturen og layout.

Erik Thau-Knudsen • Skolegade 2A, 2. sal • DK-8600 Silkeborg • Tel.: (+45) 8680 1882  • Mob. (+45) 4013 4133 • Fax: (+45) 8685 6967